Välkommen till Venator Pro Sverige

Från jakten till tallriken

Efter att viltet är fällt och hanterat på ett hygieniskt och ett jägaretiskt sätt så kommer man till det fantastiska att göra måltider av detta fantastiska ekologiska kött.

Så för att få ut det bästa av smaker har Venator Pro utvecklat ett sortiment av förstklassiga kryddor och kryddmixer för smaksättning av korvar, viltburgare och stekar, så att du på ett enkelt sätt kan tillaga era rätter på ett smakfullt sätt. Utvecklat av jägare för jägare.

Vi är som jägare privilegierade. Viltet är en fantastisk råvara - organisk, fettsnålt och full av smak.

Viltköttet behöver dock smaksättning för att uppnå den "rätta" smaken.

Så nu har vi på Venator Pro producerat ett nytt kryddkoncept med mixer som kommer att passa utmärkt till allt viltkött samt även fisk och annat kött.

Bara dom bästa kryddorna ingår i våra kryddblandningar så ni kan tillaga din favorit chorizo burgare av vildsvin, hjort, älg och rådjur mm eller smakfulla korvar av viltkött.

SORTIMENT

TILLBRÄDNING

SE HEM

Nu kan du göra dina favorit burgare med Venators kryddmix

Mal och mix magert kött, fläsk/späck, kryddmix och vatten. Du kan nyttja viltkött, ox, lamm eller griskött eller köp köttfärs i affären. Forma, stek eller grilla burgarna.

Välj dina favorit tillbehör. Passar även till köttbullar, köttfärslimpa och kåldolmar.

  • Venison Burger Mix - smaksatt med örter och enbär
  • Chorizo Burger Mix - smaksatt med chili, paprika och vitlök

Detta behöver du för att göra 12 Hamburgare a 100g

SE kött
SE bmix
SE vatten

Så här gör du

Venator - Seasoning and recipes.

photographer
Fraser Band    
07984 163 256
www.fraserband.co.uk
  1. Mal kylt kött genom en 5mm till 10mm hålskiva
  2. Tillsätt kryddmixen och kallt vatten och blanda väl
  3. För finare konstitens mal om hela satsen en gång till
  4. Forma 100gr hamburgare eller efter önskad storlek och vikt
  5. Tillsätt INGA andra kryddor, salt eller ströbröd
SE korv2

Att göra goda korvar skall inte vara komplicerat 

Vår korvmix nyttjas till råkorv. Mal och mix magert kött, fläsk/späck, kryddmix och vatten. Du kan nyttja allt viltkött men även ox eller griskött.

Bästa resultatet får du med fjälster. Du kan steka, grilla eller koka korven.

  • Nordic ”Vilt” Sausage Mix – smaksatt med örter och enbär
  • Cracked Black Pepper & Garlic Sausage Mix – kryddstark med örter och vitlök

Detta behöver du för att göra 20 Råkorvar a 70g

SE TGW meat sausage
SE TGW Sausage mix2
SE TGW sausage water

Så här gör du

SE korv4
  1. Mal kylt kött genom en 5mm till 10mm hålskiva
  2. Tillsätt kryddmixen och kallt vatten och blanda väl
  3. Mal om hela satsen en gång till
  4. Fyll dom blötlagd fjälstren av natur eller konsttarm (32/34mm) och forma korvarna
  5. Tillsätt INGA andra kryddor, salt eller ströbröd

VENATORS RUBS

Till dom finare delarna av viltköttet använder ni vår ”rubbing spices” som passar utmärkt till grytor, stekar och för ert grillkött.

Våra högkvalitativa kryddblandningar tillföra den speciella smaken till vilken maträtt som helst.

Perfekt för vilt men du kan alternativt använda lamm, nötkött, kyckling, fläsk, fisk och grönsaker. Perfekt för alla grillrätter, stek, grillat kött och grytor. Du kan också använda mixen på grönsaker blandade med olivolja och baka eller steka. Perfekt för att smaksätta olja eller vin marinader.

  • Hickory Smoke Rub – rökig med hint av chili och paprika
  • Deep Forrest Rub – smaksatt med örter och svamp
Rub

Så gör du

  1. Torka av kötet eller fisken för du startar att kryddra
  2. Rubba in kryddmixen på båda sidor av köttet eller fisken. Du kan mixa kryddmixen med olja och pensla på köttet eller fisken
  3. Marinera i kylskåpet för 2-3 timmar
  4. Stek i olja eller smör på medel värme. Stek inte på för hög värme då bränner du kryddret. Du kan bryna köttet och steka färdig i ugnen
  5. För större stekar marinera för 3-5 timmar för ugntillbrädning.
  6. Tilsätt rubben när du steker köttet för smakfulla grytor
  7. Nyttja ca 30gr rub per kg råvara

RECEPT

KOMMER SNART!

Vi kommer att lägga in många av våra recept på denna webbsidan. Om du inte vill vänta så kan du klicka på länken under och besöka vår Engelska hemsida.

swedish

Viltköttbullar med gräddsås

TGW-Wild-boar-caserole

Hickory Smoke Vildsvinsgryta med aprikos och mandel

TGW-Wild-boar

Vildsvinsstek med bräserad savoykål

SE tubs

Marinerat Rådjurfilet tub med rödbetssallad och lingonmajonäs

SE pai_edited-1

Skotsk Highland Viltpai

SE fillet

Viltfilet med ugnsbakade rotgrönsaker, gratinerat potatis och rödvinsås

BESÖK VÅR ENGELSKA HEMSIDA FÖR MERA INSPIRATION OCH RECEPT

WWW.TASTEGONEWILD.COM